2015. április 20., hétfő

Mogyorófej és a Tao

Mogyorófejet Kati 1 éves korában (72 évvel ezelőtt) kapta.

Akkor egy mackó nagy dolog volt. (Ezt el se tudjuk képzelni a sok plüss-áradatban) Az "egy"mackóra a gyerek nem lépett rá, nem hagyta az ágy alatt, és vele aludt, kettesben...fontos volt, azért őrizte meg a család is!

Kati bátyja is egy évesen kapott egy mackót, kinek Csigafej volt a neve. (De őt sajnos később megette egy falánk molycsalád.)

Mogyorófej, Csigafej, Kati és a bátyja borzasztó sokat játszottak együtt.

Így például a Tejtengerben úszkáltak, csoki halak társaságában...

Az idők során rengeteget költöztek a gyerekek és a mackók is. Végül Mogyorófej  Kati anyukájánál időzött sokáig. Majd Kati anyukájának halála után újra hozzáköltözött. 

Háborús maci ő.  Anyaga kissé megkopott. Fejét is elvesztette egyszer, de azt Kati apukája megreparálta. Az egyik szeme pedig eltűnt. Így került el nemrég a Száz Mackós András Mackóklinikájára, ahol új szemeket kapott.


Mogyorófej pedig elfoglalta régi kedvenc helyét Kati ágyán. Itt üldögél azóta. Most már  egészen "tisztánlátón", s nagy bölcsen szemléli a világot.

Nagy meglepetésre Mogyórófej Mackónak lett egy TaoMackója. Ő-főmackósága a Tao elkötelezett híve, és igencsak apró méretű. Egy fadobozban érkezett, hóna alatt zöld kistáskájában a Taoval és egy nálánál is kisebb ezüst medvével. Kati egyik barátnőjének fantáziája és keze munkája teremtette Őt.

Látjátok hogy szuszog?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése